ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoogon wołowy 1 kilogramówwłoszczyzna 1 sztukcebula 1 sztukgoździki 4 sztukczosnek 1 ząbkinatka pietruszki 0,5 pęczektymianek 1 gałązkiliść laurowy 1 sztukkromki bułki 12 sztukmasło według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyty, pokrojony w kawałki ogon włożyć do garnka i zalać zimna wodą, zagotować i odcedzić. Ponownie zalać zimna wodą, posolić i postawić na dużym ogniu. W trakcie gotowania kilkakrotnie odszumować. Oczyszczony czosnek drobno posiekać, a oczyszczoną cebule naszpikować goździkami. Oczyszczoną włoszczyznę pokroić na duże kawałki i wrzucić do wrzącego rosołu. Dodać cebule, czosnek, tymianek i liść laurowy. Gotować pod przykryciem 2,5 godziny. Mięso wyjąć i pokroić na małe kawałki i włożyć do zupy. Podawać posypane posiekana natka, z grzankami posmarowanymi masłem i upieczonymi w piekarniku w 170 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaZupyKomentarze:Autor: michalgemData: 2014-05-15Fajna strona, nawet ciekawy wpis, dodam se do ulubionych niech strace :)Autor: korekData: 2011-01-15ogonowa bardzo dobraAutor: klenaData: 2010-09-01zupa wyśmienita POLECAM!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: