Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopierś z
indyka 1 kilogramów
czosnek 3 ząbki
oliwa 1 łyżek stołowych
szpinak 400 gramów
gałka muszkatołowa według uznania
ser feta 200 gramów
piwo 0,5 szklanek
miód 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
solą,
pieprzem rozdrobnionym
czosnkiem i
oliwą. Odstawić na 30 minut do lodówki. Oczyszczony
szpinak przelać wrzątkiem i osuszyć. Ułożyć na
mięsie, oprószyć gałką. Po środku ułożyć pokrojona w kostkę
fetę.
mięso zrolować i obwinąć nicią. Ułożyć w formie, podlać polowa
piwa i piec 50 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem
pieczenia mięso posmarować resztą
piwa wymieszanego z
miodem i podnieść temperaturę do 220 stopni.Uwagi:
Pierś indyczą można zastąpić udźcem indyczym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: