ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopierś z indyka 1 kilogramówczosnek 3 ząbkioliwa 1 łyżek stołowychszpinak 400 gramówgałka muszkatołowa według uznaniaser feta 200 gramówpiwo 0,5 szklanekmiód 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć solą, pieprzem rozdrobnionym czosnkiem i oliwą. Odstawić na 30 minut do lodówki. Oczyszczony szpinak przelać wrzątkiem i osuszyć. Ułożyć na mięsie, oprószyć gałką. Po środku ułożyć pokrojona w kostkę fetę. mięso zrolować i obwinąć nicią. Ułożyć w formie, podlać polowa piwa i piec 50 minut w 180 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia mięso posmarować resztą piwa wymieszanego z miodem i podnieść temperaturę do 220 stopni.Uwagi:Pierś indyczą można zastąpić udźcem indyczym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: