ßßß
Składniki:5 naleśników jemeńskich500 g szpinaku (użyłam mrożonego)200 g sera feta3 ząbki czosnkuok 1 szkl. startego złotego sera (wg gustu)2 łyżki mąki2 łyżki masłaok 2 szklanki mlekagałka muszkatołowasólpieprzWykonanie:Rozmrożony szpinak przełóż na patelnię i podsmaż chwilę. Dodaj czosnek pokrojony w drobną kostkę i pokruszony ser feta. Przypraw pieprzem i odrobiną gałki. Smaż aż masa zgęstnieje. Wykładaj szpinak na naleśniki, zwiń je w rulon i przełóż do żaroodpornego naczynia. W małym rondelku rozpuść masło. Dodaj mąkę i wymieszaj. Następnie partiami wlewaj mleko. Gdy masa będzie zbyt gęsta użyj go więcej. Wrzuć połowę startego sera i poczekaj aż się rozpuści. Mieszaj od czasu do czasu. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Sosem polej naleśniki i posyp resztą sera. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj ok 30 min. aż wierzch będzie zrumieniony.Smacznego!