ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotleciki jagnięce z kostką 2 sztukoliwa według uznaniamiód 2 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkirozmaryn 1 gałązkiser kozi pleśniowy mały 1 sztuksok z czrnej porzeczki 200 mililitrówporzeczka czarna 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Posmarować mięso łyżką oliwy i łyżką miodu, posypać rozdrobnionym czosnkiem oraz posiekanym rozmarynem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie delikatnie posolić i obsmażyć na oliwie do zrumienienia. Na mięsie położyć po kawałku sera i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Czas pieczenia zależy od tego jak bardzo wypieczone mięso lubimy. Gdy ser na mięsie zacznie się rumienić, wyjąć mięso z pieca.Sos porzeczkowy: na patelnię, na której smażyło się mięso wlać sok z czarnej porzeczki, dodać druga łyżkę miodu, szczyptę soli i redukować ok. 5 minut na dużym ogniu. Dodać owoce porzeczki i trzymać na ogniu, dopóki sos nie nabierze konsystencji syropu. porzeczki powinny być ładnie widoczne.Wyłożyć sos na talerz, delikatnie przenieść mięso i ułożyć na powierzchni. Oprószyć pieprzem. Podawać ze smażonym krotko na maśle świeżym szpinakiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaPotrawy z seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: