Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotleciki jagnięce z kostką 2 sztuk
oliwa według uznania
miód 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1 gałązki
ser kozi pleśniowy mały 1 sztuksok z
czrnej porzeczki 200 mililitrów
porzeczka czarna 0,5 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Posmarować
mięso łyżką
oliwy i łyżką
miodu, posypać rozdrobnionym
czosnkiem oraz posiekanym
rozmarynem i wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie delikatnie posolić i obsmażyć na
oliwie do zrumienienia. Na
mięsie położyć po kawałku
sera i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Czas pieczenia zależy od tego jak bardzo wypieczone
mięso lubimy. Gdy
ser na
mięsie zacznie się rumienić, wyjąć
mięso z pieca.Sos
porzeczkowy: na patelnię, na której smażyło się
mięso wlać
sok z czarnej porzeczki, dodać druga łyżkę
miodu, szczyptę
soli i redukować ok. 5 minut na dużym ogniu. Dodać
owoce porzeczki i trzymać na ogniu, dopóki sos nie nabierze konsystencji
syropu.
porzeczki powinny być ładnie widoczne.Wyłożyć sos na talerz, delikatnie przenieść
mięso i ułożyć na powierzchni. Oprószyć
pieprzem. Podawać ze smażonym krotko na
maśle świeżym szpinakiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: