Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
rodzynki 100 gramów
suszone jabłka w plastrach 100 gramówBiały
rum 5 łyżek stołowych
masło 200 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
jajka 2 sztuk
sól 1 szczypta
Cynamon 1 łyżek stołowych
mąka 125 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
orzechy włoskie mielone 100 gramów
masło według uznaniakandyzowane plastry
jabłek 3 sztuk
cukier 125 gramówWykonanie:Koryntki i plastry
jabłek umyć i nasączyć
rumem.
Masło utrzeć na krem z
cukrem i
cukrem waniliowym i dodać stopniowo
jajka. Ucierać aż rozpuści się
cukier. Do masy dodać
sól,
cynamon,
mąkę ,
proszek do pieczenia i mielone
orzechy. ostrożnie dodać koryntki i plastry
jabłek. Piekarnik nagrzać na 180stopni Prostokątną formę (20 cm) wysmarować
masłem i włożyć ciasto. piec ok 50 min. Po wyjęciu i ostudzeniu przybrać plastrami kandyzowanych
jabłekAutor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: