ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 65 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegorodzynki 100 gramówsuszone jabłka w plastrach 100 gramówBiały rum 5 łyżek stołowychmasło 200 gramówcukier waniliowy 1 sztukjajka 2 sztuksól 1 szczyptaCynamon 1 łyżek stołowychmąka 125 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychorzechy włoskie mielone 100 gramówmasło według uznaniakandyzowane plastry jabłek 3 sztukcukier 125 gramówWykonanie:Koryntki i plastry jabłek umyć i nasączyć rumem. Masło utrzeć na krem z cukrem i cukrem waniliowym i dodać stopniowo jajka. Ucierać aż rozpuści się cukier. Do masy dodać sól, cynamon, mąkę , proszek do pieczenia i mielone orzechy. ostrożnie dodać koryntki i plastry jabłek. Piekarnik nagrzać na 180stopni Prostokątną formę (20 cm) wysmarować masłem i włożyć ciasto. piec ok 50 min. Po wyjęciu i ostudzeniu przybrać plastrami kandyzowanych jabłekAutor: hanka902Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: