« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosos pieczeniowy 1 sztukprzyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowychpoledwica wołowa 1 kilogramówolej 2 łyżek stołowychpieczarki 500 gramówczosnek 2 ząbkimasło 1 łyżek stołowychnatka pietruszki posiekana 1 łyżek stołowychśmietana gęsta 3 łyżek stołowychpomidor 2 sztukpieprz mielony według uznaniaWykonanie:Mięso natrzeć jarzynką, pieprzem i obsmażyć na oleju. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 200 stopniach.Sos pieczeniowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki podsmażyć na maśle. Czosnek rozdrobnić, pomidory obrać i pokroić w kostkę. Sos połączyć z pomidorami, pieczarkami i czosnkiem, doprawić śmietaną.Przed podaniem mięso pokroić w cienkie plastry i polać sosem, posypać natką. Podawać z młodymi ziemniakami z wody.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: