ßßß Cookit - przepis na Polędwica z pieczarkami

Polędwica z pieczarkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sos pieczeniowy 1 sztuk
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowych
poledwica wołowa 1 kilogramów
olej 2 łyżek stołowych
pieczarki 500 gramów
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 1 łyżek stołowych
śmietana gęsta 3 łyżek stołowych
pomidor 2 sztuk
pieprz mielony według uznania
Wykonanie:
Mięso natrzeć jarzynką, pieprzem i obsmażyć na oleju. Piec w piekarniku ok. 20 minut w 200 stopniach.
Sos pieczeniowy przygotować wg przepisu na opakowaniu. Oczyszczone pieczarki podsmażyć na maśle. Czosnek rozdrobnić, pomidory obrać i pokroić w kostkę. Sos połączyć z pomidorami, pieczarkami i czosnkiem, doprawić śmietaną.
Przed podaniem mięso pokroić w cienkie plastry i polać sosem, posypać natką. Podawać z młodymi ziemniakami z wody.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4568/Poledwica-z-pieczarkami