ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopolędwica wołowa środkowa część 1 kilogramówciasto francuskie mrożone 500 gramówpieczarki 500 gramówcebula 2 sztukpasztet z wątróbek drobiowych 250 gramównatka pietruszki 4 łyżek stołowychjajka 1 sztukmasło 2 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną polędwicę obwiązać bawełniana nicią, aby mięso zachowało kształt w czasie smażenia. Zrumienić na rozgrzanym oleju, po 1 minucie z każdej strony. Zdjąć z patelni i lekko oprószyć solą oraz pieprzem. Z ostudzonego mięsa zdjąć nici. Rozmrożone ciasto przyciąć do kształtu mięsa.Oczyszczone grzyby pokroić w plasterki. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na maśle. Dodać grzyby, oprószyć sola oraz pieprzem i smażyć 10 minut, aż płyn odparuje. Masę grzybową wymieszać z posiekana natką i ostudzić. Na płacie rozmrożonego ciasta rozłożyć równomiernie warstwę masy grzybowej.Mięso ułożyć na cieście z grzybami, posmarować pasztetem i zawinąć. Ciasto zlepić i posmarować roztrzepanym jajkiem. Resztę ciasta pokroić w paski i przykleić na wierzchu, posmarować jajkiem. W cieście zrobić 3 kominki. Piec 10 minut w 200 stopniach, a potem 30 minut w 180 stopniach.Uwagi:Pieczarki można zastąpić świeżymi borowikami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: