ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegokarp sprawiony 1 sztukmąka 4 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychpieczarki 300 gramównatka pietruszki, pęczek 0,5 sztukszczypiorek, pęczek 0,5 sztukcytryna 1 sztukmasło 2 łyżek stołowychśmietana 1 szklanekprzyprawa jarzynowa 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, osuszoną rybę pokroić na porcje. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Kawałki ryby panierować w mące(3 łyżki) i smażyć na rozgrzanym oleju, kilka minut z obu stron na średnim ogniu.Oczyszczone pieczarki pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na reszcie oleju. Dodać masło i oprószyć pozostałą mąką, krótko zasmażyć, mieszając. Małymi porcjami wlać 2 szklanki gorącej wody oraz śmietanę, krótko zagotować, mieszając doprawić do smaku przyprawą jarzynową. Opłukaną, osuszoną natkę i szczypiorek posiekać i wrzucić do sosu. Rybę przełożyć do formy żaroodpornej, polać sosem pieczarkowym i zapiekać 20 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-12Nie najgorsze.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: