ßßß Cookit - przepis na Ciasto czekoladowe z bakaliami

Ciasto czekoladowe z bakaliami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
masło 175 gramów
cukier brązowy 100 gramów
jajka 4 sztuk
groszki z czekolady deserowej 225 gramów
rodzynki 100 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
skórka starta z pomarańczy 1 sztuk
mąka pszenna 225 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
Wykonanie:
1 posmarować blachę do keksa
2 w misce utrzeć cukier z masłem na pulchną masę
3 dolewać po 1 jajku, starannie ucierać, jeśli masa źle się rozciera dosypać 1-2 łyżko mąki
4 dosypać groszki, rodzynki, orzechy, skórkę, dodać mąkę i delikatnie wymieszać
5 przełożyć masę do formy, robiąc na środku niewielkie zagłębienie spodem łyżki
6 piec w 160 stopniach ok 1 godziny
Uwagi:
Zamiast rodzynek może być suszona żurawina
Autor: hanka902
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8236/Ciasto-czekoladowe-z-bakaliami