Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z pangi 400 gramów
chleb tostowy, opakowanie 0,5 sztuk
ser żółty tarty, ostry 100 gramów
natka pietruszki, pęczek 0,5 sztuk
oregano, pęczek 0,5 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 100 mililitrów
cytryna 1 łyżek deserowych
sól według uznaniaWykonanie:
Chleb pokroić w drobną kostkę, wymieszać z
serem, posiekaną
natką i
oregano. Umyte, osuszone
ryby oprószyć
mąką, lekko posolić, obsmażyć na
oliwie z
czosnkiem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić
oliwą. Piec 8 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni. Posypać
bułką z
serem oraz
ziołami i zapiec na złoto w górnej części piekarnika. Wyjąć ułożyć na półmisku, skropić
oliwą i
cytryną.Uwagi:
Pangę można zastąpić
okoniem morskim lub
dorszem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: