ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana pod kruszonką

Ryba zapiekana pod kruszonką

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z pangi 400 gramów
chleb tostowy, opakowanie 0,5 sztuk
ser żółty tarty, ostry 100 gramów
natka pietruszki, pęczek 0,5 sztuk
oregano, pęczek 0,5 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
czosnek 3 ząbki
oliwa 100 mililitrów
cytryna 1 łyżek deserowych
sól według uznania
Wykonanie:
Chleb pokroić w drobną kostkę, wymieszać z serem, posiekaną natką i oregano. Umyte, osuszone ryby oprószyć mąką, lekko posolić, obsmażyć na oliwie z czosnkiem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, skropić oliwą. Piec 8 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni. Posypać bułką z serem oraz ziołami i zapiec na złoto w górnej części piekarnika. Wyjąć ułożyć na półmisku, skropić oliwą i cytryną.
Uwagi:
Pangę można zastąpić okoniem morskim lub dorszem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5315/Ryba-zapiekana-pod-kruszonka