ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychsól 1 szczyptajabłka starte na grubych oczkach 3 sztukmarmolada pomarańczowa 200 gramówjajka 2 sztukjogurt naturalny 200 gramówcukier 100 gramówolej 90 mililitrówbanan rozgnieciony 1 sztukcukier kryształ 2 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem i solą. Jabłka wymieszać z marmoladą. Mikserem ubić jajka z jogurtem, cukrem, olejem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Dodać banana i ubić. Wypełnić 18 foremek, wysmarowanych masłem, do połowy. Na łożyć po łyżce jabłek z marmoladą i przykryć pozostałym ciastem. Posypać cukrem kryształem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, ale nie były przesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: BabeczkowchłaniaczData: 2011-02-28EXTRA! cudowny przepis, wczoraj zrobiłem i wyszło superowo! Ja i rodzina jesteśmy zadowoleni, dzięki za przepis... :*Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: