Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 18(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
jabłka starte na grubych oczkach 3 sztuk
marmolada pomarańczowa 200 gramów
jajka 2 sztuk
jogurt naturalny 200 gramów
cukier 100 gramów
olej 90 mililitrów
banan rozgnieciony 1 sztuk
cukier kryształ 2 łyżek stołowychWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem i
solą.
Jabłka wymieszać z
marmoladą. Mikserem ubić
jajka z
jogurtem,
cukrem,
olejem. Stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Dodać
banana i ubić. Wypełnić 18 foremek, wysmarowanych
masłem, do połowy. Na łożyć po łyżce
jabłek z
marmoladą i przykryć pozostałym
ciastem. Posypać
cukrem kryształem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, ale nie były przesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: BabeczkowchłaniaczData: 2011-02-28EXTRA! cudowny przepis, wczoraj zrobiłem i wyszło superowo! Ja i rodzina jesteśmy zadowoleni, dzięki za przepis... :*Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: