ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomasło 120 gramówcukier 1 szklanekcukier brązowy 0,25 szklanekjajka 3 sztukmąka tortowa 2 szklanekproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychCynamon 1 łyżek deserowychśmietana 0,75 szklanekbanany 1 szklanekcukier brązowy 0,75 szklanekśmietana kremowa 1 szklanekWykonanie:Ciasto: miękkie masło utrzeć z 2 rodzajami cukru na puszysta masę, wbijać kolejno po jajku i miksować. Dodać przesiana mąkę, proszek, cynamon, śmietanę oraz grubo posiekane banany i wymieszać. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach.Sos karmelowy: do śmietany kremowej wsypać brązowy cukier, mieszając, podgrzewać, aż cukier całkiem się rozpuści.Zwiększyć ogień i gotować jeszcze 8 minut, aż sos zgęstnieje.Wystudzone ciasto posmarować karmelowym sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: