Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 120 gramów
cukier 1 szklanek
cukier brązowy 0,25 szklanek
jajka 3 sztuk
mąka tortowa 2 szklanek
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
Cynamon 1 łyżek deserowych
śmietana 0,75 szklanek
banany 1 szklanek
cukier brązowy 0,75 szklanek
śmietana kremowa 1 szklanekWykonanie:Ciasto: miękkie
masło utrzeć z 2 rodzajami
cukru na puszysta masę, wbijać kolejno po
jajku i miksować. Dodać przesiana
mąkę, proszek,
cynamon,
śmietanę oraz grubo posiekane
banany i wymieszać. Przełożyć do średniej wielkości tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 55 minut w 180 stopniach.
Sos karmelowy: do
śmietany kremowej wsypać
brązowy cukier, mieszając, podgrzewać, aż
cukier całkiem się rozpuści.Zwiększyć ogień i gotować jeszcze 8 minut, aż sos zgęstnieje.Wystudzone ciasto posmarować
karmelowym sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: