ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 25(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopłatki owsiane górskie 120 gramówmigdały 5 sztukmąka 2 łyżek stołowychcukier puder 50 gramówmasło 0,5 kostekjajka 2 sztukproszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowychpestki słonecznika 200 gramówmiód 4 łyżek stołowychWykonanie:Płatki wsypać na suchą patelnię i mieszając zrumienić. Zemleć razem z obranymi ze skórki migdałami. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, cukier puder, żółtka, masło i miód, wymieszać. Dodać pianę z białek ubitą na sztywno i połączyć z ciastem. Formować z ciasta placuszki i posypać je pestkami słonecznika. Ciasteczka układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia i polewać odrobiną gęstego miodu. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok.25 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia podnieść temperaturę, bu ciasteczka się przyrumieniły.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: