Wykonanie
Jak dla mnie na miano najlepszego, niezastąpionego wypieku na śniadanie zdecydowanie zasługuje chlebek
bananowy . Można wymyślać jego przeróżne wariacje smakowe i nie potrzeba dodatkowej
słodyczy. Postanowiłam spróbować go wraz z
migdałowym musem . Ponadto dodałam ziarna kakaowca . Na wierzch zaś chrupiące
płatki owsiane otulone złotą, słodką skorupką
miodu . Najlepszy jest kiedy wychodzi tak lekki i puszysty!
owsiany
migdałowy chlebek
bananowy z ziarnami kakaowca oraz miodowymi
płatkami owsianymioat almond
banana bread with cocoa beans and honey oat flakes
Składniki: na podstawie poprzednich wypieków np. tu- 1/2 szklanki
mąki owsianej- duży dojrzały
banan- łyżka
masła migdałowego-
jajko- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej- 1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia- łyżeczka ziaren kakaowcawierzch:- łyżka
płatków owsianych- łyżka
mioduMąkę wymieszać dokładnie z
jajkiem, rozgniecionym
bananem,
masłem migdałowym,
sodą oraz proszkiem. Na koniec dodać ziarna kakaowca. Całość przełożyć do foremek/naczynka do zapiekania. Wierzch posypać
płatkami owsianymi wymieszanymi wraz z
miodem. Piec w 180 stopniach Celsjusz przez ok. 30min. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Piątek już dziś. Tak jakoś spokojnie się zapowiadają kolejne dni.Miłego dnia Wam życzę i udanego początku weekendu!Jeśli się smucisz, to żyjesz przeszłością, jeśli się boisz to żyjesz przyszłością, jeśli jesteś spokojny to żyjesz teraźniejszą.Lao Tzu