Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
płatki owsiane 0,5 szklanek
ser żółty 50 gramów
jajka 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
grzyby 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 0,5 szklanek
śmietana według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Sos: oczyszczone
grzyby pokroić w paski. Oczyszczoną, posiekaną
cebulę zeszklić na
maśle, dodać
grzyby, podlać
bulionem i dusić 30 minut. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i
śmietaną.Oczyszczone
ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce i wymieszać z
płatkami,
startym serem oraz
jajkami. Przyprawić
solą oraz
pieprzem. Porcje ciasta wkładać łyżką na rozgrzany
olej i smażyć na rumiano z obu stron. Gotowe placuszki podawać składane po dwa, przełożone
sosem grzybowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: