ßßß Cookit - przepis na Placki przekładane grzybami

Placki przekładane grzybami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
płatki owsiane 0,5 szklanek
ser żółty 50 gramów
jajka 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
grzyby 500 gramów
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
bulion warzywny 0,5 szklanek
śmietana według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Sos: oczyszczone grzyby pokroić w paski. Oczyszczoną, posiekaną cebulę zeszklić na maśle, dodać grzyby, podlać bulionem i dusić 30 minut. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i śmietaną.
Oczyszczone ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce i wymieszać z płatkami, startym serem oraz jajkami. Przyprawić solą oraz pieprzem. Porcje ciasta wkładać łyżką na rozgrzany olej i smażyć na rumiano z obu stron. Gotowe placuszki podawać składane po dwa, przełożone sosem grzybowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11451/Placki-przekladane-grzybami