Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramówfilety z
śledzi 250 gramówduża
cebula 1 sztuk
sól według uznaniaduże kwaskowate
jabłko 1 sztukkonserwowe
buraki 5 sztuk
kiszone ogórki 100 gramów
majonez 150 mililitrówchudy
naturalny jogurt 150 mililitrów
ocet winny 1 łyżek stołowychzalewa po buraczkach 2 łyżek stołowych
biały pieprz 1 szczyptaWykonanie:
Ziemniaki wyszorować szczoteczką pod bieżącą
wodą i gotować w mundurkach w osolonej wodzie przez 25-30 minut. Filety wymoczyć w zimnej wodzie, osuszyć, pokroić w kostkę.
Cebule obrać i pokroić w krążki, a obrane
jabłko w kostkę.
Buraczki osaczyć, pokroić w kostkę,
ogórki w plasterki.
Ziemniaki odcedzić, dokładnie wystudzić, obrać, pokroić w plasterki i delikatnie wymieszać z pozo-stałymi składnikami.
Majonez wymieszać z
jogurtem,
octem i
pieprzem. Jeśli sos będzie za mało kwaskowaty, dodać do smaku zalewę buraczaną.
Sałatkę przełożyć na salaterkę i polać różowym sosem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!SałatkiKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-03dość dobreDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: