Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
fasola biała 50 gramów
fasola kolorowa 300 gramów
oliwa 5 łyżek stołowych
ocet winny 1 łyżek stołowych
czosnek 6 ząbki
majeranek 1 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek deserowych
rozmaryn 0.5 łyżek deserowych
tymianek 0.5 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz biały według uznaniaWykonanie:
Fasolę umyć, przebrać i moczyć w dużej ilości zimnej
wody przez 12 godzin. Gotować w tej samej nie osolonej wodzie bez przykrycia przez 15 minut. Odcedzić, zalać gorącą
wodą, przykryć i gotować około 1,5 godziny. Pod koniec gotowania lekko osolić. Przygotować sos.
Czosnek rozgnieść lub wycisnąć przez maszynkę. Drewnianą łyżką rozetrzeć w misce
czosnek z
solą,
pieprzem i
ziołami. Dodać
ocet, a pod koniec
oliwę. Wszystkie składniki dokładnie utrzeć. Gorącą
fasolę odcedzić, wymieszać dokładnie z sosem i odstawić na kilka godzin, aby
sałatka "dojrzała" w temperaturze otoczeniaUwagi:
Fasola suchaJarzyny i Pasztety weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: