ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilety ryby morskiej 600 gramówsok z cytryny 1 sztukszpinak mrożony 1 sztukczosnek 2 ząbkiśmietana 50 mililitrówser pleśniowy 200 gramówmasło 5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i na 30 minut wstawić, pod przykryciem, do lodówki. Rozmrożony szpinak dusić na łyżce masła, aż odparuje nadmiar wody i szpinak zgęstnieje. Dodać gęstą śmietanę, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Łyżką masła wysmarować żaroodporne naczynie i ułożyć w nim filety rybne. Na wierzch rozłożyć szpinak, całość przykryć plasterkami sera i wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podawać na gorąco.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: