ßßß Cookit - przepis na Ryba zapiekana ze szpinakiem i serem

Ryba zapiekana ze szpinakiem i serem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
filety ryby morskiej 600 gramów
sok z cytryny 1 sztuk
szpinak mrożony 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
śmietana 50 mililitrów
ser pleśniowy 200 gramów
masło 5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i na 30 minut wstawić, pod przykryciem, do lodówki. Rozmrożony szpinak dusić na łyżce masła, aż odparuje nadmiar wody i szpinak zgęstnieje. Dodać gęstą śmietanę, mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Łyżką masła wysmarować żaroodporne naczynie i ułożyć w nim filety rybne. Na wierzch rozłożyć szpinak, całość przykryć plasterkami sera i wstawić na 25 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Podawać na gorąco.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Potrawy z serem
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11567/Ryba-zapiekana-ze-szpinakiem-i-serem