Wykonanie
Od czasu kiedy pierwszy raz użyłam pierożków tortelini do tej sałatki, kupuję je bardzo często. Już tylko ugotowane i polane
masłem smakują bardzo dobrze ale zajrzałam do opakowania i tam znalazłam inspirację na kolejne pyszne danie.

Składniki:1 opakowanie pierożków tortellini400 g
szpinaku mrożonego1 ząbek
czosnkupół szklanki
śmietanysól,
pieprzłyżka
masłaparmezanPierożki tortellini ugotować w osolonej wodzie. Na patelni rozpuścić
masło, dodać posiekany
czosnek i chwilę przesmażyć. Dodać
szpinak i dusić. Po chwili wlać
śmietankę, dodać
sól i
pieprz i gotować aż sos zgęstnieje. Gdy ma odpowiednią konsytsnecję zestawić z ognia. Pierożki wyłożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego, zalać sosem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać ok.20 minut. Na gorące pierożki zetrzeć
parmezan.Smacznego:)