ßßß Cookit - przepis na Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
marchewka(kostka)2 sztuk
starty seler 250 gramów
cebula(paski)1 sztuk
ziemniaki(ćwiartki)4 sztuk
czosnek 2 ząbki
wywar mięsny 1 litrów
śmietana 2 łyżek deserowych
żołtka 2 sztuk
peczek kopru(posiekać)1/2 sztuk
sól, pieprz według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone warzywa włóż do naczynia i duś pod przykryciem w wysokiej temperaturze. Następnie zmniejsz ogień i duś jeszcze 15 minut. Kiedy warzywa zmiękną, zalej je wywarem i pozostaw przez chwilę na źródle ciepła. Na koniec połącz żółtka ze śmietaną i wlej do zupy. Przypraw do smaku. Podawaj z posiekanym koperkiem.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5742/Zupa-jarzynowa