Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
marchewka(kostka)2 sztukstarty
seler 250 gramów
cebula(paski)1 sztuk
ziemniaki(ćwiartki)4 sztuk
czosnek 2 ząbki
wywar mięsny 1 litrów
śmietana 2 łyżek deserowych
żołtka 2 sztukpeczek
kopru(posiekać)1/2 sztuk
sól,
pieprz według uznaniaWykonanie:Oczyszczone warzywa włóż do naczynia i duś pod przykryciem w wysokiej temperaturze. Następnie zmniejsz ogień i duś jeszcze 15 minut. Kiedy warzywa zmiękną, zalej je
wywarem i pozostaw przez chwilę na źródle ciepła. Na koniec połącz
żółtka ze
śmietaną i wlej do zupy. Przypraw do smaku. Podawaj z posiekanym
koperkiem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!ZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: