ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso mielone 600 gramówbułka tarta 3 łyżek stołowychjajka 2 sztukliście botwinki 20 sztukoliwa według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Mielone mięso cielęce lub z indyka wymieszać z bułką tartą i jednym jajkiem. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Oczyszczone liście botwinki lub szpinaku z blanszować na parze w garnku, po czym zahartować w lodowatej wodzie i ściąć grube nerwy. Na płaskiej powierzchni ułożyć folie spożywczą, a na niej liście, tak aby na siebie zachodziły i tworzyły jednolitą płaszczyznę, trochę większą niż kartka A4. Na 1/3 powierzchni liści rozsmarować mięso na grubość 5 mm, mierząc od dolnej krawędzi liści. Pozostałą powierzchnię liści posmarować roztrzepanym drugim jajkiem, aby się łatwiej skleiła. Za pomocą folii zwinąć roladę i ułożyć w brytfance posmarowanej oliwą. Przykryć i piec 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. podawać na ciepło lub zimno najlepiej z sosem ze zmiksowanego tuńczyka.Uwagi:Sos z tuńczyka (puszka tuńczyka, 2 filety anchois, garstka kaparów, doprawione sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem).Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: