ßßß Cookit - przepis na Quiche z wędzonym łososiem i szparagami

Quiche z wędzonym łososiem i szparagami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
masło 100 gramów
woda 3 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
szparagi konserwowe 150 gramów
łosoś wędzony w plasterkach 100 gramów
jogurt naturalny 300 gramów
jajka 2 sztuk
koperek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Z przesianej mąki, masła, zimnej wody i soli zagnieść gładkie ciasto i wylepić nim średniej wielkości formę do tart. Po nakłuwać widelcem, przykryć folia aluminiową i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Na kilka minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Na cieście ułożyć pokrojone na kawałki szparagi i połowę łososia pokrojonego w paski. Wierzch tarty polać jogurtem roztrzepanym z jajkami, posiekanym koperkiem i przyprawionym pieprzem. Na tym sosie ułożyć pozostałe paski łososia. Tarte piec jeszcze ok. 35 minut w 180 stopniach do chwili, aż nadzienie się zrumieni i stężeje. Podawać na ciepło lub na zimno.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Francuska
Potrawy z Ryb
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9559/Quiche-z-wedzonym-lososiem-i-szparagami