Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 1 szklanek
masło 100 gramów
woda 3 łyżek stołowych
sól 1 szczypta
szparagi konserwowe 150 gramów
łosoś wędzony w plasterkach 100 gramów
jogurt naturalny 300 gramów
jajka 2 sztuk
koperek 1 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:Z przesianej
mąki,
masła, zimnej
wody i
soli zagnieść gładkie ciasto i wylepić nim średniej wielkości formę do tart. Po nakłuwać widelcem, przykryć folia aluminiową i piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Na kilka minut przed końcem pieczenia zdjąć folię. Na cieście ułożyć pokrojone na kawałki
szparagi i połowę
łososia pokrojonego w paski. Wierzch tarty polać
jogurtem roztrzepanym z
jajkami, posiekanym
koperkiem i przyprawionym
pieprzem. Na tym sosie ułożyć pozostałe paski
łososia. Tarte piec jeszcze ok. 35 minut w 180 stopniach do chwili, aż nadzienie się zrumieni i stężeje. Podawać na ciepło lub na zimno.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z RybZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: