Wykonanie
Millet groats are known for the healthy benefits. They are gluten free, have lots of vitamins, fiber. They are also alkaline which means great benefits for the overall condition of the
body. Having a bowl of it for breakfast leaves us full for 3-4 hours.But
today I want to show you millet groats cakes. I
serve them with some cream and salmon. But they would be
very nice with bacon and tomatoes too!( i got inspiration from
Make life easier )For 6 cakes:salt and pepperegg2 tablespoons of corn
flour1 teaspoon turmeric powder4 glasses of waterbutter for fryingTo
serve:whipped creamSmoked salmondillRoast the groats on dry frying pan for 3 minues and
than pour one cup of water and drain. In the pan boil the roasted groats with 3 cups of water and pinch of salt for about 15-20 minutes. Drain and in the bowl mix with egg, corn
flour, salt and pepper and turmeric. Fry on the butter for 4 minutes on each
side.
Kasza jaglana ma bardzo dużo właściwości zdrowotnych. Ma dużo witamin, jest bezglutenowa, ma dużo błonnika. Odczyn zasadowy
kaszy też wpływa dobrze na ogólną kondycję organizmu. Miseczka takiej
kaszy na śniadanie
daje energię na kilka godzin. Ale dziś chcę Wam zaprezentować placki z
kaszy jaglanej. Podałam je z
bitą śmietaną i
łososiem. Ale byłyby również pyszne z
bekonem i
pomidorami! (Inspirowałam się
Make life easier )Na 6 placuszków:5 łyżek
kaszy jaglanejsól i
pieprz1
jajko2 łyżki
mąki kukurydzianej1 łyżeczka
kurkumy4 szklanki
wodymasło do smażeniaDo podania:
Bita śmietanawędzony łosośkoperekPrażymy
kaszę przez 3 minuty i zalewamy szklanką
wody. Odcedzamy i w garnku gotujemy w 3 szklankach
wody przez ok 15-20 minut. Po ugotowaniu odcedzamy i mieszamy z
jajkiem,
mąką kukurydzianą,
solą,
pieprzem i
kurkumą. Smażymy na
maśle ok 4 minuty z każdej strony.Smacznego!