Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ser żółty 300 gramów
serek topiony ostry 1 sztuk
pieczarki 50 gramów
jajka 2 sztuk
ogórek konserwowy 1 sztuk
natka pietruszki według uznania
koperek według uznania
masło według uznania
papryka mielona według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, pokrojone
pieczarki podsmażyć na
maśle, dodać
serek topiony, ugotowane, pokrojone
jajka oraz pokrojony
ogórek, mieszając doprawić do smaku
solą,
papryką oraz
pieprzem i wymieszać z posiekaną
zieleniną.
Ser żółty włożyć na chwilę do gorącej, ale nie wrzącej
wody, wyjąć, osączyć i rozwałkować na prostokątny placek i posmarować farszem, zrulować i szczelnie owinąć folią do żywności. Roladę włożyć do lodówki na 3,5h. Przed podaniem pokroić w plastry i podawać do kanapek.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: