ßßß Cookit - przepis na Sajgonki z farszem warzywnym

Sajgonki z farszem warzywnym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
papier ryżowy (opakowanie)1 sztuk
pędy bambusa 100 gramów
kiełki sojowe 100 gramów
kapusta pekińska 100 gramów
marchewka 1 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk
białka 1 sztuk
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną kapustę, paprykę i marchewkę pokroić w krótkie, wąskie paski. Na rozgrzanym oleju podsmażyć warzywa z pokrojonym bambusem, polać sosem sojowym, dodać kiełki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Placki ryżowe włożyć do naczynia z zimną wodą, aby zmiękły. Następnie rozkładać po jednym (ostrożnie, żeby się nie porozrywały) na desce i nakładać na nie farsz. Zwijać w cienkie tulony jak naleśniki. Brzegi każdego placka posmarować białkiem, zlepić, pozostawić na kilka minut do podsuszenia. Smażyć na rumiano(3-5 min) w głębokim tłuszczu. Podawać z gotowym sosem słodko-kwaśnym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7319/Sajgonki-z-farszem-warzywnym