ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopapier ryżowy (opakowanie)1 sztukpędy bambusa 100 gramówkiełki sojowe 100 gramówkapusta pekińska 100 gramówmarchewka 1 sztukpapryka zielona 0,5 sztukbiałka 1 sztukolej sezamowy 2 łyżek stołowychsos sojowy 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną kapustę, paprykę i marchewkę pokroić w krótkie, wąskie paski. Na rozgrzanym oleju podsmażyć warzywa z pokrojonym bambusem, polać sosem sojowym, dodać kiełki, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Placki ryżowe włożyć do naczynia z zimną wodą, aby zmiękły. Następnie rozkładać po jednym (ostrożnie, żeby się nie porozrywały) na desce i nakładać na nie farsz. Zwijać w cienkie tulony jak naleśniki. Brzegi każdego placka posmarować białkiem, zlepić, pozostawić na kilka minut do podsuszenia. Smażyć na rumiano(3-5 min) w głębokim tłuszczu. Podawać z gotowym sosem słodko-kwaśnym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: