Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
papier ryżowy (opakowanie)1 sztuk
pędy bambusa 100 gramów
kiełki sojowe 100 gramów
kapusta pekińska 100 gramów
marchewka 1 sztuk
papryka zielona 0,5 sztuk
białka 1 sztuk
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
sos sojowy 1 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną
kapustę,
paprykę i
marchewkę pokroić w krótkie, wąskie paski. Na rozgrzanym
oleju podsmażyć warzywa z pokrojonym
bambusem, polać
sosem sojowym, dodać
kiełki, wymieszać, doprawić
solą i
pieprzem. Placki
ryżowe włożyć do naczynia z zimną
wodą, aby zmiękły. Następnie rozkładać po jednym (ostrożnie, żeby się nie porozrywały) na desce i nakładać na nie farsz. Zwijać w cienkie tulony jak naleśniki. Brzegi każdego placka posmarować
białkiem, zlepić, pozostawić na kilka minut do podsuszenia. Smażyć na rumiano(3-5 min) w głębokim tłuszczu. Podawać z gotowym
sosem słodko-kwaśnym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: