ßßß Cookit - przepis na Filety drobiowe w pistacjowej panierce

Filety drobiowe w pistacjowej panierce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
pistacje 50 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta 0,5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Tłuczkiem delikatnie rozklepać filety. Natrzeć sola oraz pieprzem i oprószyć z obu stron mąką. Roztrzepać jajko ze szczypta soli i pieprzu. Bułkę tarta wymieszać z posiekanymi pistacjami. Mięso obtaczać w jajku oraz bułce mocno dociskając panierkę. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju ok. 6 minut z każdej strony. Dobrze osaczyć z nadmiaru tłuszczu.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10957/Filety-drobiowe-w-pistacjowej-panierce