Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filety z piersi kurczaka 4 sztuk
pistacje 50 gramów
jajka 2 sztuk
bułka tarta 0,5 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Tłuczkiem delikatnie rozklepać filety. Natrzeć
sola oraz
pieprzem i oprószyć z obu stron
mąką. Roztrzepać
jajko ze szczypta
soli i
pieprzu.
Bułkę tarta wymieszać z posiekanymi
pistacjami.
Mięso obtaczać w
jajku oraz
bułce mocno dociskając panierkę. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym
oleju ok. 6 minut z każdej strony. Dobrze osaczyć z nadmiaru tłuszczu.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: