ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówprzyprawa do ziemniaków według uznaniaolej według uznaniafilet z kurczaka 500 gramówjajko 1 sztukmąka 100 gramówbułka tarta według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Ziemniaki opłukać, obrać i zagotować w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzić, pokroić w talarki lub ćwiartki przyprawić i podsmażyć na złoty kolor w oleju na patelni.Filet z kurczaka opłukać pokroić na kawałki,przyprawić sola i pieprzem obtoczyć w mące , później jajku i bułce tartej smażyć na wolnym ogniu na złotawy kolor. Podawać z bukietem surówek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: