Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
przyprawa do ziemniaków według uznania
olej według uznania
filet z kurczaka 500 gramów
jajko 1 sztuk
mąka 100 gramów
bułka tarta według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Ziemniaki opłukać, obrać i zagotować w osolonej wodzie na pół twardo, odcedzić, pokroić w talarki lub ćwiartki przyprawić i podsmażyć na złoty kolor w
oleju na patelni.
Filet z kurczaka opłukać pokroić na kawałki,przyprawić
sola i
pieprzem obtoczyć w
mące , później
jajku i
bułce tartej smażyć na wolnym ogniu na złotawy kolor. Podawać z bukietem surówek.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: