ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekżółtko 3 sztukmasło 1 łyżek stołowychśmietana 3 łyżek stołowychspirytus 30 mililitrówcukier waniliowy 1 łyżek deserowychcukier puder według uznaniaproszek do pieczenia 0.5 łyżek deserowychsól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Mąkę przesiać na stolnicę, dodać żółtka, masło, śmietanę, alkohol, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i szczyptę soli. Zagnieść ciasto i wybić wałkiem, odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Rozwałkować i wyrobić chrusty. Smażyć na gorącym oleju, na złoty kolor. Odsączyć na papierowym ręczniku i posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: RebekaData: 2012-02-15No fajne ale tucząceAutor: bcbcData: 2012-01-21guwnoAutor: miki5635Data: 2012-01-07może być :)Autor: @@pszczoła******Data: 2011-03-05(ekstra przepis)Autor: mikaData: 2011-02-04dzięki mam nadzieję że się uda:>Autor: SpongebobData: 2011-01-12Dziękuję za przepis, zaraz ruszam do działania :)Autor: diablik9Data: 2009-05-08szukałem tego przepisu. dziękujeAutor: myszeczkaData: 2008-01-30przepis fajny tylko nie bardzo rozumiem to wybić wałkiem i wyrobić chrusty... :PDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: