Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
szynka w plastrach 150 gramów
pomidory w kawałkach, puszka 400 gramów
szpinak 300 gramów
mozzarella w plastrach 150 gramów
parmezan tarty 3 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z
olejem i
solą dodawać do
mąki. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.
Szpinak umyć i usunąć ogonki. Grubo pokrajać i gotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną okrągłą formę, po nakłuwać widelcem. Na cieście rozłożyć
pomidory i
szpinak. Na wierzchu ułożyć
szynkę i
mozzarellę. Posypać
parmezanem i oprószyć
solą oraz
pieprzem. Pie 20 minut w 250 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: