ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówdrożdże 20 gramówwoda letnia 0,5 szklanekolej 4 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowychszynka w plastrach 150 gramówpomidory w kawałkach, puszka 400 gramówszpinak 300 gramówmozzarella w plastrach 150 gramówparmezan tarty 3 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem i solą dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Szpinak umyć i usunąć ogonki. Grubo pokrajać i gotować 5 minut w osolonym wrzątku, odcedzić.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną okrągłą formę, po nakłuwać widelcem. Na cieście rozłożyć pomidory i szpinak. Na wierzchu ułożyć szynkę i mozzarellę. Posypać parmezanem i oprószyć solą oraz pieprzem. Pie 20 minut w 250 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: