ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówdrożdże 20 gramówwoda letnia 0,5 szklanekolej 8 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowychpomidory w kawałkach z puszki 400 gramówpomidory swieże 2 sztukmozzarella w plastrach 250 gramówparmezan tarty 4 łyżek stołowychbazylia listki według uznaniazioła prowansalskie według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Drożdże rozpuścić w wodzie razem z olejem (4 łyżki) i solą (0,5 łyżeczki) dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Pomidory z puszki przyprawić solą, pieprzem i ziołami.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą natłuszczoną formę, nakłuć widelcem. Na cieście ułożyć pomidory i mozzarellę. Posypać parmezanem, solą i pieprzem, skropić olejem. Piec 20 minut w 250 stopniach. Przed podaniem przybrać bazylią.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30smak lepszy niz w pizzeriiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: