Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 8 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pomidory w kawałkach z puszki 400 gramów
pomidory swieże 2 sztuk
mozzarella w plastrach 250 gramów
parmezan tarty 4 łyżek stołowych
bazylia listki według uznania
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie razem z
olejem (4 łyżki) i
solą (0,5 łyżeczki) dodawać do
mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
Pomidory z puszki przyprawić
solą,
pieprzem i
ziołami.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć nim okrągłą natłuszczoną formę, nakłuć widelcem. Na cieście ułożyć
pomidory i
mozzarellę. Posypać
parmezanem,
solą i
pieprzem, skropić
olejem. Piec 20 minut w 250 stopniach. Przed podaniem przybrać
bazylią.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30smak lepszy niz w pizzeriiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: