ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1 szklanekjajko 1 sztukmleko 0,5 szklaneksól 1 szczyptapapryka 1 sztukcebula 0,5 sztukgrzyby leśne,pokrojone i ugotowane 0,5 szklanekkiełbasa 100 gramówkukurydza konserwowa 2 łyżek stołowychprzyprawa jarzynowa według uznaniapieprz mielony według uznaniapapryka ostra, mielona 1 szczyptapomidor 0,5 sztukWykonanie:Przygotowanie ciasta naleśnikowego: do naczynia dać przesianą mąkę, jajko, mleko, szczyptę soli i wymieszać na jednolitą masę. Ciasto ma być gęściejsze niż na naleśniki. Przygotowanie farszu: umytą i oczyszczoną paprykę i cebulę pokroić w niewielkie paski, i dusić na patelni, na rozgrzanym oleju, dodać grzyby, pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę i obranego ze skórki, pokrojonego drobno pomidora. Mieszając dusić na małym ogniu. Doprawić przyprawą jarzynową, pieprzem mielonym, mieloną ostrą papryką i ewentualnie solą. Pod koniec duszenia dodać kukurydzę konserwową. Dusić do miękkości warzyw. Farsz ma mieć smak pikantny. Lekko ostudzony farsz przełożyć do ciasta i wymieszać. Na patelni na rozgrzanym ogniu, smażyć zgrabne placki, na rumiano z obu stron.Uwagi:Zamiast grzybów leśnych, można użyć surowe, pokrojone pieczarki, a zamiast pomidora - przecier pomidorowy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: monpol6Data: 2009-04-09Jak pizzerki:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: