Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cebula średnia 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
mąka z
amarantusa 1 szklanek
drożdże 1 szczypta
Majeranek,
tymianek,
sól według uznaniaWykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dusić na
oliwie.
Mąkę wymieszać z
drożdżami, przyprawami i
cebulą. Dodać odrobinę ciepłej
wody, tak by ciasto miało konsystencję gęstej
śmietany. Pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut.Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.Autor: pawlo1404Zobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: