ßßß Cookit - przepis na Racuchy Amarantusowe

Racuchy Amarantusowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula średnia 1 sztuk
oliwa 1 łyżek stołowych
mąka z amarantusa 1 szklanek
drożdże 1 szczypta
Majeranek, tymianek, sól według uznania
Wykonanie:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dusić na oliwie. Mąkę wymieszać z drożdżami, przyprawami i cebulą. Dodać odrobinę ciepłej wody, tak by ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić do wyrośnięcia na 15 minut.
Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Autor: pawlo1404
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Potrawy mączne weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5680/Racuchy-Amarantusowe