Wykonanie
« Powrót  Focaccia

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
drożdże 20 gramów
mąka 400 gramów
oliwa 50 mililitrów
cebulki 3 sztuklistki
rozmarynu 2 łyżek stołowych
oliwki czarne 4 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Wymieszać
drożdże z 3/4 szklanki ciepłej
wody. Do przesianej
mąki dodać rozczyn
drożdżowy,
oliwę oraz pół łyżeczki
soli i wymieszać na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce.Oczyszczone
szalotki pokroić w talarki. Ponownie zagnieść ciasto, rozwałkować i przenieść na natłuszczoną
oliwą blaszkę. Posypać
rozmarynem i
cebulką. Oprószyć
solą i ułożyć
oliwki. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Skropić
oliwą i piec ok. 25 minut w 200 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Zapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: