ßßß Cookit - przepis na Focaccia

Focaccia

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Focaccia
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
drożdże 20 gramów
mąka 400 gramów
oliwa 50 mililitrów
cebulki 3 sztuk
listki rozmarynu 2 łyżek stołowych
oliwki czarne 4 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Wymieszać drożdże z 3/4 szklanki ciepłej wody. Do przesianej mąki dodać rozczyn drożdżowy, oliwę oraz pół łyżeczki soli i wymieszać na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić na 45 minut w ciepłe miejsce.
Oczyszczone szalotki pokroić w talarki. Ponownie zagnieść ciasto, rozwałkować i przenieść na natłuszczoną oliwą blaszkę. Posypać rozmarynem i cebulką. Oprószyć solą i ułożyć oliwki. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Skropić oliwą i piec ok. 25 minut w 200 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy mączne weg.
Zapiekanki i Pizze
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12337/Focaccia