Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
bulion 1 kostek
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz 3 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
filet z ryby 600 gramów
pory 3 sztuk
pomidory 500 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Kostkę rozpuścić w 2 szklanki wrzątku, dodać ziarna
pieprzu, ziela i
liść laurowy. Włożyć opłukaną i podzielona na duże kawałki
rybę. gotować pod przykryciem, na małym ogniu, 10 minut.
Rybę wyjąć. Oczyszczona białą część
porów pociąć na kawałki. Sparzone
pomidory obrać ze skórki i drobno pokroić. Razem podsmażyć na
oliwie, podlewając
wywarem z duszenia ryb. Zmiksować i doprawić
solą.
Rybę podawać z sosem.Uwagi:
Ryba:
panga,
sandacz.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: