ßßß Cookit - przepis na Przysmak z rybą

Przysmak z rybą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion 1 kostek
ziele angielskie 3 ziarna
pieprz 3 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
filet z ryby 600 gramów
pory 3 sztuk
pomidory 500 gramów
oliwa 2 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Kostkę rozpuścić w 2 szklanki wrzątku, dodać ziarna pieprzu, ziela i liść laurowy. Włożyć opłukaną i podzielona na duże kawałki rybę. gotować pod przykryciem, na małym ogniu, 10 minut. Rybę wyjąć. Oczyszczona białą część porów pociąć na kawałki. Sparzone pomidory obrać ze skórki i drobno pokroić. Razem podsmażyć na oliwie, podlewając wywarem z duszenia ryb. Zmiksować i doprawić solą. Rybę podawać z sosem.
Uwagi:
Ryba: panga, sandacz.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9417/Przysmak-z-ryba