ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobulion 1 kostekziele angielskie 3 ziarnapieprz 3 ziarnaliść laurowy 1 sztukfilet z ryby 600 gramówpory 3 sztukpomidory 500 gramówoliwa 2 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Kostkę rozpuścić w 2 szklanki wrzątku, dodać ziarna pieprzu, ziela i liść laurowy. Włożyć opłukaną i podzielona na duże kawałki rybę. gotować pod przykryciem, na małym ogniu, 10 minut. Rybę wyjąć. Oczyszczona białą część porów pociąć na kawałki. Sparzone pomidory obrać ze skórki i drobno pokroić. Razem podsmażyć na oliwie, podlewając wywarem z duszenia ryb. Zmiksować i doprawić solą. Rybę podawać z sosem.Uwagi:Ryba: panga, sandacz.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: