ßßß Cookit - przepis na Bułka drożdżowa

Bułka drożdżowa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 15
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
drożdże 100 gramów
mąka 1000 gramów
jajko 3 sztuk
margaryna 0.5 sztuk
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
mleko 0.5 litrów
Wykonanie:
Włożyć do miski mąkę, jajka, cukier waniliowy. Drożdże rozetrzeć w mleku z 2-3 łyżkami cukru i wlać do mąki. Dodać resztę cukru,roztopioną margarynę i dolewać po trochę mleka. Wszystko wyrobić,aż będzie odchodzi od ręki. Pozostawić do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć do posmarowanej i posypanej bułką tartą, dużej blachy. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia, a następnie posmarować białkiem. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Komentarze:
Autor: kaja
Data: 2011-02-16
świetne! dobrze ze znalazłam w końcu ten przepis, tak to bym nie miała okazji tej bułki spróbować :)
Autor: jolanta
Data: 2010-02-27
pyszne dobrze ze skorzystałam z tego przepisu Mniam Mniam !!!!!!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3350/Bulka-drozdzowa