Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
drożdże 100 gramów
mąka 1000 gramów
jajko 3 sztuk
margaryna 0.5 sztuk
cukier 0.5 szklanek
cukier waniliowy 10 gramów
mleko 0.5 litrówWykonanie:Włożyć do miski
mąkę,
jajka,
cukier waniliowy.
Drożdże rozetrzeć w
mleku z 2-3 łyżkami
cukru i wlać do
mąki. Dodać resztę
cukru,roztopioną
margarynę i dolewać po trochę
mleka. Wszystko wyrobić,aż będzie odchodzi od ręki. Pozostawić do wyrośnięcia. Następnie wyłożyć do posmarowanej i posypanej
bułką tartą, dużej blachy. Ponownie pozostawić do wyrośnięcia, a następnie posmarować
białkiem. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor:
kajaData: 2011-02-16świetne! dobrze ze znalazłam w końcu ten przepis, tak to bym nie miała okazji tej
bułki spróbować :)Autor: jolantaData: 2010-02-27pyszne dobrze ze skorzystałam z tego przepisu Mniam Mniam !!!!!!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: