ßßß
Cookit - przepis na Racuchy drożdżowe
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Racuchy drożdżowe
Składniki
Margaryna
Mąka
Mleko
Drożdże
Cukier waniliowy
Cukier
Jajko
Wykonanie
Składniki:50 g
drożdży
1 i 1/2 szklanki
mleka
500 g
mąki
2
jajka
3 łyżki
cukru
cukier waniliowy
70 g roztopionej
margaryny
Sposób przygotowania:1. Zrobić rozczyn:
drożdże
wymieszać z ciepłym
mlekiem
, łyżką
cukru
i łyżką
mąki
. Odstawić do wyrośnięcia na 15 minut.2.
Białka
ubić na sztywną pianę.
Margarynę
rozpuścić.
Żółtka
wymieszać z
cukrem
.3. Do wyrośniętego rozczynu dodać
żółtka
z
cukrem
,
mąke
,
margarynę
i
białka
. Ciasto wyrpbić. Odstawić na wyrośnięcia na 15 minut.4. Smażyć na rozgrzanym
oleju
ok. 3 minuty z każdej strony.
SMACZNEGO!
Źródło:
http://agata-cooking.blogspot.com/2012/12/racuchy-drozdzowe.html
Przepisy powiązane
Drożdżowy topielec
Drożdżowy topielec
Drożdżowy topielec
Drożdżowy topielec
Rogaliki nadziewane
Składniki powiązane (0)