Wykonanie
            Ekspresowe, proste i pyszne 
ciasto drożdżowe. Swoją nazwę zawdzięcza kąpieli 
wodnej, jaką musi przejść przed upieczeniem :)

Składniki:2 szklanki 
mąki1 szklanka 
cukru½ szklanki 
mleka15 dag 
margaryny lub 
masła3 
jajka7 dag 
drożdżycukier waniliowy lub aromatpapier do pieczeniaWykonanie:
Drożdże rozetrzeć z jedną łyżeczką 
cukru, jedną łyżeczką 
mąki i dodać ciepłe 
mleko, wymieszać i odstawić na chwilę do wyrośnięcia. 
Margarynę posiekać z 
mąką i 
jajami, połączyć z rozczynem i dokładnie wyrobić. Z ciasta uformować kulę, włożyć do miski i zalać zimną 
wodą. Po około 20 minutach ciasto powinno wypłynąć. Następnie wyjmujemy z 
wody, dodajemy resztę składników i jeszcze raz chwilę wyrabiamy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ponownie zostawiamy do wyrośnięcia. Wierzch ciasta posypujemy wiórkami i pieczemy 35 minut w temperaturze 160 stopni.