ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegojajka 4 sztukbrokuły 400 gramówogórki 2 sztukszczypiorek 1 pęczekjogurt naturalny 200 mililitrówmajonez 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane jajka ostudzić i obrać. Oczyszczone brokuły podzielić na różyczki, każdą przeciąć wzdłuż. Zalać je posoloną zimna wodą i odcedzić po 10 minutach. Włożyć do wrzącej lekko posolonej wody i gotować 5 minut bez przykrycia.Obrane ogórki razem z jajkami pociąć w grubsze plasterki. Brokuły, jajka i ogórki dać do salaterki. Jogurt utrzeć z majonezem, przyprawić do smaku sola oraz pieprzem. Polać składniki w salaterce, przemieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać z chrupiącym pieczywem lub posypaną czosnkowymi grzankami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajSałatkiKomentarze:Autor: wiolaData: 2011-12-23świeże ogórki tylko świeżeAutor: BeciaData: 2009-10-08Do tej sałatki należy użyć ogórki zielone, sałatkowe.Autor: korek86Data: 2009-10-07Wydaje się smaczna ale mam jedno pytanie... jakie ogórki? kiszone, konserwowe, świeże?? chyba te pierwsze... :) z góry dzieki za odp.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: