Wykonanie
Trochę inaczej złożyłam produkty, które chętnie łączę na kanapce:
jajka,
ogórek,
szczypiorek, odrobina
majonezu lub
jogurt - brak tylko
pieczywa, jego rolę pełnią
ogórkowe miseczki. Co myślicie o takiej przekąsce?



Składniki na ok. 10 sztuk :Pasta :3
jajka1 średni
ogórek gruntowy1 łyżeczka
majonezu lub
jogurtu naturalnegoposiekany
szczypioreksól,
pieprz do smakuDodatkowo :10 niewielkich, równych
ogórków małosolnych (mogą być również świeże)suszone
chili w płatkachPrzygotowanie :
Jajka gotuję na twardo, obieram i zimne siekam w drobną kostkę. Umytego i obranego ze skórki
ogórka ścieram na grubej tarce, lekko odciskam sok i przekładam go do
jajek. Dokładam również posiekany
szczypiorek. Dodaję
majonez lub
jogurt, doprawiam do smaku
solą i
pieprzem. Odstawiam na ok. pół godziny do lodówki.
Ogórki małosolne kroję wzdłuż na pół, nożem lekko wycinam środek by utworzyło się zagłębienie i wypełniam powstałe miejsca pastą, lekko oprószam całość suszonym
chili.Przepis autorski.
