Wykonanie
Dziś na śniadanie polecam klasyczną i najprostszą
pastę jajeczną, bez zbędnych dodatków tylko ze
szczypiorkiem. Pastę lekko odchudziłam i
majonez wymieszałam pół na pół z
jogurtem naturalnym. Mnie ta pasta zawsze kojarzy się z dzieciństwem, wakacjami i babciną kuchnią. Babcia smarowała mi pajdę
chleba pastą jajeczną i można było lecieć z nią na podwórko :-). To były piękne czasy !
Składniki:6
jajek ugotowanych na twardo2 łyżki
majonezu2 łyżki
naturalnego jogurtu greckiego2 łyżeczki
musztardyposiekany
szczypioreksólpieprzWykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek. Następnie drobno je siekamy. Ja pomagam sobie takim urządzeniem do krojenia
jajek w plasterki, raz układam
jajko w poprzek,
potem wzdłuż i jeszcze raz w poprzek. Dodajemy pozostałe składniki pasty. Dokładnie mieszamy i gotowe !