ßßß Cookit - przepis na Klasyczna pasta jajeczna

Klasyczna pasta jajeczna

nazwa

Wykonanie

Dziś na śniadanie polecam klasyczną i najprostszą pastę jajeczną, bez zbędnych dodatków tylko ze szczypiorkiem. Pastę lekko odchudziłam i majonez wymieszałam pół na pół z jogurtem naturalnym. Mnie ta pasta zawsze kojarzy się z dzieciństwem, wakacjami i babciną kuchnią. Babcia smarowała mi pajdę chleba pastą jajeczną i można było lecieć z nią na podwórko :-). To były piękne czasy !
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
2 łyżki majonezu
2 łyżki naturalnego jogurtu greckiego
2 łyżeczki musztardy
posiekany szczypiorek
sól
pieprz
Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek. Następnie drobno je siekamy. Ja pomagam sobie takim urządzeniem do krojenia jajek w plasterki, raz układam jajko w poprzek, potem wzdłuż i jeszcze raz w poprzek. Dodajemy pozostałe składniki pasty. Dokładnie mieszamy i gotowe !
Źródło:http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2014/05/klasyczna-pasta-jajeczna.html