Wykonanie
Kiedyś pod schodami w domu mojego
Serca znalazłam stosy przepisów. Od razu zabrałam się do wertowania i znalazłam w starym, bardzo starym zeszycie przepis na tą pastę. Pasta bardzo smaczna dla osób lubujących się w
serze żółtym, można zrobić ją na ostro jak i łagodną w zależności jakiego rodzaju
sera użyjemy.
Składniki :około 15 dag
żółtego sera2-3
jajkapęczek
szczypiorkułyżeczka
musztardymajonezjogurt naturalny ( mój dodatek )
sól,
pieprzJajka gotujemy na twardo, studzimy.
Szczypiorek drobno siekamy.
Ser tarkujemy na grubych oczkach.
Jajka po przestudzeniu kroimy w drobną kostkę lub tak jak
ser tarkujemy na grubych oczkach. Wszystko razem mieszamy. Dodajemy
musztardę,
majonez 3 łyżki lub 3 łyżki
majonezu i 3 łyżki
jogurtu zmieszane razem. Solimy,
pieprzymy do smaku.Smacznego :)