Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
makaron gruby 20 dekagramów
brukselka 15 dekagramów
por 1 sztuk
marchew 1 sztuk
mleko 2 szklanek
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
jajko 1 sztuk
vegeta 0.5 łyżek deserowych
masło 3 łyżek stołowych
imbir 1 łyżek deserowych
natka pietruszki 1 łyżek stołowych
ser tylżycki 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półmiękko, zalać zimną
wodą i odcedzić. Żaroodporne naczynie wysmarować 1 łyżką
masła i włożyć do niego kluski.
Cebulę i
czosnek obrać, posiekać, zrumienić na reszcie
masła i dodać do klusek. Warzywa obrać i opłukać.
Marchew pokroić w plastry,
por na dwu centymetrowe kawałki.
Brukselkę,
marchew i
por ugotować na parze na półmiękko, wyłożyć na kluski i wymieszać.
Mleko doprawić
Vegetą,
imbirem,
solą,
pieprzem, dodać
natkę, wymieszać z roztrzepanym
jajkiem i wlać do klusek. Posypać
startym serem i zapiekać 25 - 30 min w piekarniku w temp. 180 st.C.Potrawy z
MakaronemZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: