Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby 1 kilogramów
jaja 4 sztuk
kajzerka sucha 2 sztuk
cebula 2 sztuk
bułka tarta 10 łyżek stołowych
kostka rosołowa 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
tymianek 1 łyżek stołowych
ziele angielskie według uznania
listek laurowy według uznania
masło 8 łyżek stołowychWykonanie:
Grzyby oczyścić i wymyć pod bieżącą letnią
wodą.
Wodę 1 litr zagotować z kostkami warzywnymi,
liściem laurowym i
zielem angielskim, wrzucić
grzyby i gotować około 40-50 minut. Ostudzić
grzyby już przecedzone i drobno posiekać.
Kajzerki namoczyć w letnim
mleku, odcisnąć i przemielić przez maszynkę do
mięsa i wymieszać z
grzybami.
Cebulę drobno posiekać, udusić na
maśle i dodać do
grzybów. Później dodać 3
żółtka, 3 łyżki
bułki tartej,
tymianek,
sól i
pieprz. Wymieszać na jednolitą masę. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitymi
białkami. Formować kotleciki(owalne bądź kuleczki) panierować w
jajku i
bułce tartej. Smażyć na
maśle na złoty kolor.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: