ßßß Cookit - przepis na Mielone z grzybów

Mielone z grzybów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby 1 kilogramów
jaja 4 sztuk
kajzerka sucha 2 sztuk
cebula 2 sztuk
bułka tarta 10 łyżek stołowych
kostka rosołowa 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
tymianek 1 łyżek stołowych
ziele angielskie według uznania
listek laurowy według uznania
masło 8 łyżek stołowych
Wykonanie:
Grzyby oczyścić i wymyć pod bieżącą letnią wodą. Wodę 1 litr zagotować z kostkami warzywnymi, liściem laurowym i zielem angielskim, wrzucić grzyby i gotować około 40-50 minut. Ostudzić grzyby już przecedzone i drobno posiekać.
Kajzerki namoczyć w letnim mleku, odcisnąć i przemielić przez maszynkę do mięsa i wymieszać z grzybami.
Cebulę drobno posiekać, udusić na maśle i dodać do grzybów. Później dodać 3 żółtka, 3 łyżki bułki tartej, tymianek, sól i pieprz. Wymieszać na jednolitą masę. Na koniec delikatnie wymieszać z ubitymi białkami. Formować kotleciki(owalne bądź kuleczki) panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na maśle na złoty kolor.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4485/Mielone-z-grzybow