Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pieczarki 500 gramów
olej 4 łyżek stołowych
pomidory w kawałkach z puszki 400 gramówżółty tarty
ser 100 gramów
tymianek 1 łyżek deserowych
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z
olejem (4 łyżki) i
solą ( o,5 łyżeczki) dodawać do
mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.oczyszczone
pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć.
Pomidory przyprawić
solą,
pieprzem i
ziołami.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną, okrągłą formę i po nakłuwać widelcem. Ułożyć
pomidory i
pieczarki, posypać
serem. Piec 20 minut w 250 stopniach. Podawać posypana
tymiankiem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: