ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówdrożdże 20 gramówwoda letnia 0,5 szklanekolej 4 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowychgrzyby świeże 200 gramówpomidory 4 sztukdymka pęczek 1 sztukolej 2 łyżek stołowychser mozzarella 125 gramówsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z olejem(4 łyżki) i solą dodawać do mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.Oczyszczoną dymkę pokroić i zanurzyć we wrzątku. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w plastry. Oczyszczone grzyby pokroić w plastry i usmażyć na oleju, przyprawić. Koncentrat pomidorowy wymieszać z 5 łyżkami wody i przyprawić. Mozzarellę pokroić w kostkę.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną blachę, po nakłuwać widelcem i posmarować koncentratem. Na wierzchu ułożyć dymkę, plasterki pomidora i grzybów, posypać serem, solą i pieprzem. Piec 15 minut w 250 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z GrzybówZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30grzybki sa smaczniejsze jak sie je podsmarzy z ziolami :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: