Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
grzyby świeże 200 gramów
pomidory 4 sztuk
dymka pęczek 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
ser mozzarella 125 gramów
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z
olejem(4 łyżki) i
solą dodawać do
mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.Oczyszczoną
dymkę pokroić i zanurzyć we wrzątku.
Pomidory obrać ze skórki i pokroić w plastry. Oczyszczone
grzyby pokroić w plastry i usmażyć na
oleju, przyprawić.
Koncentrat pomidorowy wymieszać z 5 łyżkami
wody i przyprawić.
Mozzarellę pokroić w kostkę.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną blachę, po nakłuwać widelcem i posmarować koncentratem. Na wierzchu ułożyć
dymkę, plasterki
pomidora i
grzybów, posypać
serem,
solą i
pieprzem. Piec 15 minut w 250 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z
GrzybówZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: Scully16Data: 2009-04-30
grzybki sa smaczniejsze jak sie je podsmarzy z
ziolami :)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: