Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
woda letnia 0,5 szklanek
olej 4 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
salami , plastry 150 gramów
papryka czerwona 1 sztukpapryczka zielona z puszki 4 sztuk
pomidory w kawałkach 400 gramów
cebula 2 sztuk
żółty ser tarty 150 gramów
zioła prowansalskie 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Drożdże rozpuścić w wodzie i razem z
olejem i
solą dodawać do
mąki. Wyrobić ciasto i odstawić w ciepłe miejsce.Oczyszczoną
cebulę pokroić w talarki, a oczyszczoną
paprykę w paseczki.
Pomidory przyprawić
solą,
pieprzem i
ziołami.Wyrośnięte ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną okrągłą formę i po nakłuwać widelcem. Na cieście ułożyć
pomidory, plastry
cebuli,
salami,
paprykę, posypać
serem, oprószyć
solą i
pieprzem. Piec 20 minut w 250 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: