Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 4 łyżek stołowych
jajko 2 sztuk
wędlina 1 szklanek
ser żółty starty 0.5 szklanek
pomidor 1 sztuk
natka pietruszki 1 łyżek deserowych
szczypiorek 1 łyżek deserowych
zioła prowansalskie według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Jaja zagnieć z
mąką. Jeśli ciasto będzie miało zbyt gęstą konsystencję, dolej nieco
wody. Teraz zagnieć ciasto razem z pokrojoną
wędliną szczypiorkiem,
solą i
pieprzem.Na patelni rozgrzej
olej, wylej przygotowane ciasto. Kiedy omlet podsmaży się z jednej strony, przewróć go i ułóż na wierzchu plasterki
pomidora, posyp
startym serem i
ziołami. Przykryj i dosmaż. Kiedy
ser się stopi, pizza jest gotowa.Uwagi:szklanka pokrojonej
wędliny, posiekany
szczypiorek i
natka pietruszkiZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: ibeataData: 2008-12-11smakuje super choć nie wygląda ciekawieAutor: smakoszData: 2008-02-23Dziadostwo.Autor: gospodyniData: 2008-02-22ta pizza jest naprawde smaczna robie ja czesto a mojej rodzinie strasznie smakujeAutor:
kasiaData: 2008-01-16ta pizza jest bardzo smaczna i szybko sie ja robiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: