Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka 1 kilogramów
cukier 7 łyżek stołowych
kiwi 3 sztuk
mleko 1 szklanek
śmietana 1 szklanek
Cynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:Umyte
jabłka pokroić na ćwiartki, wcześniej wykroić z nich oczywiście gniazda nasienne oraz obrać ze skórki.
Kiwi obrać, opłukać i pokroić w duże kawałki. Zalać
wodą wrzącą , dodać
cynamon. Ugotować aż do miękkości a następnie przetrzeć przez sito i ostudzić. Dodać przygotowane
mleko i
śmietankę. Zupę można podawać zarówno na zimno jak i gorąco, z dodatkiem
groszku ptysiowego, grzanek lub
chlebka.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: