ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojabłka 1 kilogramówcukier 7 łyżek stołowychkiwi 3 sztukmleko 1 szklanekśmietana 1 szklanekCynamon 1 łyżek deserowychWykonanie:Umyte jabłka pokroić na ćwiartki, wcześniej wykroić z nich oczywiście gniazda nasienne oraz obrać ze skórki. Kiwi obrać, opłukać i pokroić w duże kawałki. Zalać wodą wrzącą , dodać cynamon. Ugotować aż do miękkości a następnie przetrzeć przez sito i ostudzić. Dodać przygotowane mleko i śmietankę. Zupę można podawać zarówno na zimno jak i gorąco, z dodatkiem groszku ptysiowego, grzanek lub chlebka.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!ZupyZupy weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: