Wykonanie
Każdy napewno chociaż raz w życiu jadł taki
ryż, ja przyznam że bardzo go lubię. Ostatni wymyśliłam sobie, że przygotuję go trochę inaczej wszystkie składniki wrzuciłam do woreczka do pieczenia dzięki temu
ryż jest bardzo aromatyczny i o niebo lepszy od pieczonego w naczyniu żaroodpornym.
Składniki:ugotowany woreczek
ryżucukier do smaku3
jabłkacynamon1/3 szklanki słodkiej
śmietanyRyż wrzucamy do woreczka do pieczenia, polewamy go
śmietaną, posypujemy
cukrem i
cynamonem. Obieramy
jabłka 2 ścieramy na tarce, a 1 kroimy na talarki. Dorzucamy
jabłka do woreczka z
ryżem podsypujemy jeszcze trochę
cukrem. Delikatnie potrząsamy woreczkiem tak żeby składnik się wymieszały.Wkładamy nasz
ryż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i pieczemy około 20 minut.