Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
piersi kurczaka 4 sztuk
ser mielony 200 gramów
szpinak mrożony 200 gramów
czosnek 1 sztuk
jajka 1 sztuk
mleko 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Farsz: oczyszczone 3 ząbki
czosnku drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym
oleju, dodać
mleko oraz lekko rozmrożony
szpinak. Mieszając, dusić, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i doprawić
pieprzem oraz
solą. zimny
szpinak wymieszać z
serem oraz
jajkiem.Połówki piersi naciąć wzdłuż
ostrym nożem, a powstałe kieszenie napełnić farszem. Każdą porcję ciasno zawinąć w natłuszczoną folię aluminiową, ułożyć w brytfannie, a obok położyć ząbki
czosnku w łupinkach. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i wyjąć
czosnek, a
mięso piec jeszcze ok. 25 minut. Podawać rozwinięte z foli, udekorowane upieczonymi ząbkami
czosnku i z piure ziemniaczanym oraz z
sałatką z
pomidorów.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: