ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegopiersi kurczaka 4 sztukser mielony 200 gramówszpinak mrożony 200 gramówczosnek 1 sztukjajka 1 sztukmleko 3 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Farsz: oczyszczone 3 ząbki czosnku drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym oleju, dodać mleko oraz lekko rozmrożony szpinak. Mieszając, dusić, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i doprawić pieprzem oraz solą. zimny szpinak wymieszać z serem oraz jajkiem.Połówki piersi naciąć wzdłuż ostrym nożem, a powstałe kieszenie napełnić farszem. Każdą porcję ciasno zawinąć w natłuszczoną folię aluminiową, ułożyć w brytfannie, a obok położyć ząbki czosnku w łupinkach. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i wyjąć czosnek, a mięso piec jeszcze ok. 25 minut. Podawać rozwinięte z foli, udekorowane upieczonymi ząbkami czosnku i z piure ziemniaczanym oraz z sałatką z pomidorów.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: