ßßß Cookit - przepis na Faszerowane piersi kurczaka

Faszerowane piersi kurczaka

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
piersi kurczaka 4 sztuk
ser mielony 200 gramów
szpinak mrożony 200 gramów
czosnek 1 sztuk
jajka 1 sztuk
mleko 3 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Farsz: oczyszczone 3 ząbki czosnku drobno posiekać i przesmażyć na rozgrzanym oleju, dodać mleko oraz lekko rozmrożony szpinak. Mieszając, dusić, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia i doprawić pieprzem oraz solą. zimny szpinak wymieszać z serem oraz jajkiem.
Połówki piersi naciąć wzdłuż ostrym nożem, a powstałe kieszenie napełnić farszem. Każdą porcję ciasno zawinąć w natłuszczoną folię aluminiową, ułożyć w brytfannie, a obok położyć ząbki czosnku w łupinkach. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i wyjąć czosnek, a mięso piec jeszcze ok. 25 minut. Podawać rozwinięte z foli, udekorowane upieczonymi ząbkami czosnku i z piure ziemniaczanym oraz z sałatką z pomidorów.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Pycha!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7693/Faszerowane-piersi-kurczaka